nieuws

Triomf Echte Bakker Dirkson

Nieuws

HEILOO – De Echte Bakkers van Noord-Holland en Amsterdam hielden woensdag 16 april voor de vierde keer een Kampioenendag. Echte Bakker Dirkson uit Wormerveer won de wedstrijd.

Triomf Echte Bakker Dirkson

HEILOO –   De Echte Bakkers van Noord-Holland en Amsterdam hielden woensdag 16 april voor de vierde keer een Kampioenendag. Echte Bakker Dirkson uit Wormerveer won de wedstrijd.

De Kampioenendag is bedoeld als onderlinge krachtmeting voor alle Echte Bakkers van Noord-Holland en Amsterdam. Er werden van alle deelnemers zes producten gekeurd door een jury van elf personen, bestaande uit keurmeesters, topbakkers en drie consumenten.De producten die gekeurd werden: meergranenbrood, harde tijgerbollen, krentenbollen, eierkoeken, ontbijtkoek en een eigen ontwikkeld innovatieproduct. Al deze producten moesten aan de NBC (Nederlands Bakkerij Centrum) – richtlijnen voldoen.

Juryvoorzitter Chris Scholtens maakte de volgende uitslag bekend:

1e plaats met 59,47 punt, Kampioen 2008 – Echte Bakker Dirkson uit Wormerveer
2e plaats met 58,91punt, Echte Bakker Gorter uit Edam
3e plaats met 58,03 punt, Echte Bakker Timmer uit Oudeschild (Texel)

Er werden woensdag in totaal 24 bekers verdeeld; elk te keuren product leidde tot een 1e, 2e en 3e prijs. De Kampioenendag 2008 vond plaats in Restaurant Klein Varnebroek aan de Omloop in Heiloo.

 

Reageer op dit artikel