nieuws

Roel Boonstra Frysk Kampioen Oranjekoeke

Nieuws

LEEUWARDEN – Roel Boonstra van Bakkerij Boonstra uit De Knipe mag zichzelf Frysk Kampioen Oranjekoeke noemen. Zijn Oranjekoek kwam als allerbeste uit de bus.

Roel Boonstra Frysk Kampioen Oranjekoeke

LEEUWARDEN – Roel Boonstra van Bakkerij Boonstra uit De Knipe mag zichzelf Frysk Kampioen Oranjekoeke noemen. Zijn Oranjekoek kwam als allerbeste uit de bus.  

De wedstrijd werd woensdag 16 april gehouden op het Friesland College in Leeuwarden op initiatief van NBOV-regio Friesland. Roel Boonstra had met een score van 7,55 een ruime voorsprong op de andere prijswinnaars. Tweede werd voormalig winnaar Banketbakkerij De Korenbloem uit Sneek (7,05 punten), het brons was voor Bakkerij Braaksma uit Oentsjerk met een score van 7,03.

Deelnemers

In totaal leverden twaalf bakkers hun typisch Friese bakkersproduct in om gekeurd te worden door de jury. De vakjury bestond uit oud bakker Van der Brug uit Heerenveen en Nijborg, docent op de bakkerijopleiding van het Friesland College in Leeuwarden. De consumentenjury bestond uit twee journalisten van Omrop Fryslân en ‘Noorderland’.

Werving

De middag stond ook in het teken van het werven van leerlingen. De aanwezigen bedachten diverse mogelijkheden om jongeren voor het vak te interesseren. Zoals: het organiseren van een open dag tijdens de Week van het Brood, het geven van gastcolleges en het aanbieden van snuffelstages aan jongeren.

Reageer op dit artikel