nieuws

Premiere instructiefilm over broodbereiding

Nieuws

PAPENDRECHT – De film basis instructie broodbereiding is in première gegaan. De première van de film vond plaats op 3 april bij Sonneveld Bakkerijgrondstoffen in Papendrecht.

Premiere instructiefilm over broodbereiding

PAPENDRECHT – De film basis instructie broodbereiding is in première gegaan. De première van de film vond plaats op 3 april bij Sonneveld Bakkerijgrondstoffen in Papendrecht.

De film laat beelden zien van de bakkerswinkel van Echte Bakker Lamers in Oss, waar de bakker kennis maakte met het brede Nederlandse bakkersassortiment. Vervolgens wordt stap voor stap op heldere wijze de broodbereiding uiteen gezet. De film is zo samengesteld dat iedere broodcultuur kan refereren aan deze film. Het gaat om de basisbeginselen van de deegbereiding.

Onderwijs

De film kan zowel door het Nederlandse vakonderwijs worden gebruikt, maar ook in die landen waar het vakonderwijs ontbreekt en door amateur bakkers. Het maken van een basisinstructiefilm over de broodbereiding is een lang gekoesterde wens van Geert Sonneveld geweest. Piet Sluimer en Jan Bosch, schreven het script en Sonneveld stelde zijn EBIC (het European Bakery Innovation Center) beschikbaar voor de opnames van de film. De premiere vond plaats in aanwezigheid van twee zusters uit Oeganda, die toevallig in het kader van Bake for Life in Nederland waren.

Ondersteuning

De film wordt gebruikt voor Stios, maar ook de stichting Bakkers voor Bakkers, Bake for Life en de bakkers van PUM, kunnen deze film als ondersteuning bij hun werk gebruiken. De film wordt door Stios, tegen verzendkosten, verzonden.

Voor meer informatie daarover kunt u terecht bij Piet Sluimer: psluimer@xs4all.nl

 Fotobijschrift: De film wordt in aanwezigheid van de Oegandese zusters Grace Adriene en Veronica Khantiru door Piet Sluimer aan Geert Sonneveld uitgereikt.
 
 
 

Reageer op dit artikel