nieuws

Laatste kans: meedoen aan de Gezonde Schoolkantine

Nieuws

DEN HAAG – Scholieren op middelbare scholen hebben baat bij gezond eten en voldoende bewegen. Daarom heeft het Voedingscentrum het programma ‘De Gezonde Schoolkantine’ in het leven geroepen. Dit project biedt kansen voor de bakker, aldus het NBC.

Laatste kans: meedoen aan de Gezonde Schoolkantine

DEN HAAG -Goede voeding is nodig om goed te kunnen presteren. Mede om deze reden wordt ook dit jaar weer het Nationaal Schoolontbijt voor basisscholen georganiseerd door het Voorlichtingsbureau brood. Maar, ook scholieren op middelbare scholen hebben baat bij gezond eten en voldoende bewegen. Daarom heeft het Voedingscentrum het programma “De Gezonde Schoolkantine” in het leven geroepen.  Dit project biedt kansen voor de bakker.

Als onderdeel van het Gezonde Schoolkantine project reikt het Voedingscentrum sinds 2 jaar een stimuleringsprijs uit aan scholen die het voedselaanbod in hun schoolkantine gezonder willen maken; met een hoofdprijs van 10.000 euro voor de winnende school.  Scholen kunnen zich dit jaar tot uiterlijk 29 april 2008 inschrijven met hun werkplan en de winnaars worden in januari 2009 bekend gemaakt.

De bakker in de ideale schoolkantine
Het Voedingscentrum noemt een ruim aanbod van (volkoren)broodproducten expliciet als onderdeel van de ideale schoolkantine. Natuurlijk is dit voor u geen verrassing, maar het biedt wel kansen voor de bakker! Mogelijk kunt u een samenwerking met uw lokale school aangaan voor het leveren van broodproducten voor de Gezonde Schoolkantine. Naast het “standaard” assortiment kunt u uw eigen innovatieve gezonde bakkerijproducten toevoegen. Gezonde tussendoortjes met veel smaak, en natuurlijk toegespitst op de jonge doelgroep. Of wie weet wilt u wel verse broodjes af gaan bakken in de schoolkantine? En er zijn tal van mogelijkheden die u als ondernemende bakker aan kunt bieden aan scholen bij u in de buurt!

Dus:
• Het project de Gezonde schoolkantine richt zich op een gezond kantineaanbod op middelbare scholen in heel Nederland.
• Het Voedingscentrum heeft aan dit project een stimuleringsprijs verbonden.
• Broodproducten worden expliciet genoemd als onderdeel van de ideale gezonde schoolkantine.
• Dit project biedt u een goede ingang om middelbare scholen bij u in de buurt te benaderen  met uw innovatieve producten om hun leerlingen meer gezonde keuzes aan te bieden.
• Meer informatie over het project vindt u op: www.voedingscentrum.nl
 

Reageer op dit artikel