nieuws

Jan Hoogstad in bestuur Fedima

Nieuws

Jan Hoogstad in bestuur Fedima

BRUSSEL – Jan Hoogstad van Damco is benoemd als bestuurslid van de Fedima. Hij zit daar namens de Nebafa (Nederlandse Bakkerijgrondstof Fabrikanten). De Fedima is de Europese belangenbehartiger van de bakkerijgrondstoffenindustrie.

BRUSSEL – Jan Hoogstad, directeur van Damco, is benoemd als bestuurslid van de Fedima. Hij zit daar namens de Nebafa (Nederlandse Bakkerijgrondstof Fabrikanten). De Fedima is de Europese belangenbehartiger van de bakkerijgrondstoffenindustrie.

Fedima wil bij de Europese gemeenschap invloed uitoefenen op de regel- en wetgeving. Verder maakt het zich sterk voor de vrije handel in bakkerijgrondstoffen binnen Europa. Vrijwel alle Europese landen zijn lid. Het secretariaat is gevestigd in Brussel. Hoogstad zegt dat Fedima ruim 30 jaar geleden is opgericht naar voorbeeld van de Nebafa. Zijn plaatsvervanger in het bestuur is Cees Hack, directeur van Sonneveld.

Productschap

Nederland heeft een belangrijke rol in de technische commissie van de Fedima, die wordt voorgezeten door Huib van de Klooster (Zeelandia). Hoogstand is onlangs ook benoemd tot lid van het bestuur van het Productschap Akkerbouwproducten namens de Nebafa. Zijn plaatsvervanger daar is Mark van Hulst (Puratos).

 
 

Reageer op dit artikel