nieuws

Enschedese bakkerij Oonk Leerbedrijf van het Jaar

Nieuws

WAGENINGEN – De Enschedese bakkerij Oonk is op 23 april uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar 2008. Dit gebeurde op de Vakschool Wageningen in combinatie met de Jeugdvakwedstrijden voor het MBO.

Enschedese bakkerij Oonk Leerbedrijf van het Jaar

WAGENINGEN – De Enschedese Heerlijk & Heerlijk bakkerij Oonk is op 23 april uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar 2008. Dit gebeurde op de Vakschool Wageningen in combinatie met de Jeugdvakwedstrijden voor het MBO.

Het kan niet op voor Heerlijk & Heerlijk bakkerij Gerhard Oonk uit Enschede. Enkele weken geleden werd het bedrijf in studio 21 in  Hilversum al tot Bakkerij van het Jaar 2008 verkozen. En nu mag Oonk zich ook nog een jaar lang Leerbedrijf van het Jaar noemen.
 
Echt praktijk
Eigenaar Marc Oonk: ‘Het kan niet op. Het is net of na 17 jaar hard werken alles er uit komt. Maar voor de prijs die we vandaag krijgen, moet ik vooral mijn personeel complimenteren. De praktijkopleiders staan dag in dag uit, klaar voor de studenten die hier stage lopen.’ Uit het juryrapport bleek dat Oonk de zaakjes niet alleen mooi op papier heeft staan, de begeleiding van de leerlingen wordt op een voortreffelijke wijze écht in de praktijk gebracht.

 
Verantwoordelijk
‘Het hoort gewoon bij ons vak,’ zegt praktijkopleider Henri de Groot. ‘Het hele jaar door hebben we leerlingen en er zijn 6 begeleiders verantwoordelijk voor. Ik coördineer het geheel. De leerlingen zijn heel open naar ons en wij naar hen. Dat geeft het beste resultaat.’
 
Bakkerij Oonk kreeg de prijs op woensdag 23 april, tegelijk met de Jeugdvakwedstrijden voor het MBO op de Vakschool Wageningen.
De wedstrijd is een initiatief van KenWerk. In de finale streed de bakkerij tegen:
  • Bakkerij Hagedoren, de Echte Bakker te Hoensbroek
  • Bakkerij van Esch te Zevenhuizen (Groningen)
     
  • Vorig jaar won Lex Verkley uit Soest deze prijs. Hij kreeg hem uit handen van Jozeph Verloop uit Gorredijk, daarvoor won Jos den Otter uit Vucht de prijs met zijn opleidingstraject.

    Reageer op dit artikel