nieuws

Bakkerij innovatieprijs naar Bake Five

Nieuws

HILVERSUM – Voor de eerste keer is tijdens het Nationaal Bakkerij Gala de Bakkerij innovatieprijs uitgereikt; de prijs voor de beste innovatie vanuit de (industriële) bakkerij. De Award ging naar Bake Five die met de ambachtelijk voorgebakken minibroodjes, het beste bijdroeg aan de consumptie van bakkerijproducten.

Bakkerij innovatieprijs naar Bake Five

HILVERSUM – Voor de eerste keer is tijdens het Nationaal Bakkerij Gala de Bakkerij innovatieprijs uitgereikt; de prijs voor de beste innovatie vanuit de (industriële) bakkerij. De Award ging naar Bake Five die met de ambachtelijk voorgebakken minibroodjes, het beste bijdroeg aan de consumptie van bakkerijproducten.

Uit 22 inzendingen bleven drie finalisten over: Bakkersland, Oerbrood en Bake Five. De spanning werd dinsdagavond 8 april in Studio 21 in Hilversum tijdens een langdurige lasershow opgevoerd, uiteindelijk kwam Bake Five als winnaar naar voren en bleek het meest innoverend met de drie soorten voorgebakken broodjes, die met desem worden bereid en gebakken op een stenen vloer. Jan Borgesius van Bake Five: ‘Mensen willen tegenwoordig verwenmomenten creëren, bijvoorbeeld op de zondagmorgen als ze met het hele gezin bij elkaar zijn. Een beetje luxe en franje mag dan best.’ De jury oordeelde dat consumenten met de broodjes van Bake Five ‘de horeca in huis halen.’   

In de bijzondere door Sven Kramer onthulde Award, een uit zilver en brons opgetrokken kunstwerk, zijn onder meer verwerkt: een brobankrat die symbool staat voor logistiek, een winkelwagen die symbool staat voor verkooppunten en brood, stokbrood en gebak die symbool staan voor de producten.

Reageer op dit artikel