nieuws

Bakkerij Gerhard Oonk Bakkerij van het Jaar

Nieuws

HILVERSUM – In Studio 21 in Hilversum werd Bakkerij Gerhard Oonk uit Enschede dinsdagavond 8 april uitgeroepen tot Bakkerij van het Jaar. Eigenaar Marc Oonk was overdonderd. ‘Hier hebben we 17 jaar naar toe gewerkt.

Bakkerij Gerhard Oonk Bakkerij van het Jaar

HILVERSUM – In Studio 21 in Hilversum werd Bakkerij Gerhard Oonk uit Enschede dinsdagavond 8 april uitgeroepen tot Bakkerij van het Jaar. Eigenaar Marc Oonk was overdonderd. ‘Hier hebben we 17 jaar naar toe gewerkt.’

In een prachtige entourage, omringd door het Hollands Showballet en Showband Excelsior Rotterdam werd een beduusde Oonk tijdens het Nationaal Bakkerij Gala door presentator Toine van Peperstraten op het podium bewierookt. In een eerste reactie gaf Marc Oonk aan dat ‘een droom was uitgekomen’ en dat hij veel te danken heeft aan zijn personeel en Heerlijk & Heerlijk, het gilde der betere banketbakkers waar hij bij aangesloten is.

Bakkerij Oonk wist de jury van de diverse juryrondes keer op keer te imponeren. Uit het juryrapport: ‘Als ondernemen een Olympische sport was, dan won Oonk het goud. En passant verbeterde Oonk het record op het onderdeel ondernemerschap door met het maximaal verkrijgbare aantal punten de finish te behalen. Dit is ondernemerschap om bij te watertanden. Alle producten, van brood tot banket, dagen je uit om er direct in te bijten. Gemaakt door gedreven specialisten die hun vakmanschap tot in de details bedrijven in de fantastisch geoutilleerde brood- en banketbakkerij van Oonk.’
 

Het Nationaal Bakkerij Gala is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) en de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV). Dit jaar werd het gala voor de tweede maal georganiseerd, met als thema ‘Brood en Spelen’. Genodigden waren ambachtelijke en industriële (banket)bakkers, supermarktorganisaties, leveranciers en een aantal bijzondere gasten en sprekers, waaronder Foppe de Haan en Sven Kramer, die bekend maakte zijn rol als Ambassadeur van de Bakkerij voort te zetten.
 

Einduitslag Bakkerij van het Jaar

1) Bakkerij Gerhard Oonk, Marc en Remien Oonk , Enschede

2) Echte Bakker Schoemaker, Bert en Annelies Muller, Emmen

3) Echte Bakker de Korenaar, Willem en Carla Diertens, Surhuisterveen

4) Bakkerij Nic. De Lange, Nic en Wil de Lange, Koog aan de Zaan

5) Bakkerij van Heeswijk, Familie Van Heeswijk, Luyksgestel

6) Echte Bakker Dukers, Raymond en Anita Dukers, Stein
 

 

 

Reageer op dit artikel