nieuws

Bakker Henk Beukeveld Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Nieuws

GRONINGEN – Henk Beukeveld is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheiding werd vrijdag door burgemeester Jacq. Wallage in het stadhuis uitgereikt.

Bakker Henk Beukeveld Ridder in de Orde van Oranje Nassau

GRONINGEN – Henk Beukeveld is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheiding werd vrijdag door burgemeester Jacq. Wallage in het stadhuis uitgereikt.

Brood- en banketbakker Beukeveld begon in 1968 samen met zijn vrouw bakkerij Beukeveld. Naast het runnen van de bakkerszaak ziet hij kans tijd vrij te maken voor bestuursfuncties. Hij begon zijn vrijwilligerswerk in 1977 als Bestuurslid van het Echte Bakkers Gilde. Hij was gedurende de jaren 1987 tot 2002 actief voor de Coöperatieve Vereniging Back Beko Noord, een bakkersinkoopvereniging met leden in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Als voorzitter van Back Beko IJsselstreek was de Groningse bakker tevens bestuurlijk actief binnen het landelijke Beko Benelux.

In 2002 was hij een van de oprichters en voorzitter van het ontwikkelingsproject Stichting BEBO Bakery, ter bevordering van beroepsopleiding aan kansarme jongeren in Ghana en hulp aan startende ondernemers in Ghana. Decorandus levert een belangrijke bijdrage aan dit project voor duurzame ontwikkelingshulp.

 

Reageer op dit artikel