nieuws

AB Mauri Award voor Kiki van Gageldonk

Nieuws

WAGENINGEN – Tijdens de Jeugdvakwedstrijden voor het MBO op woensdag 23 april was Kiki van Gageldonk (18) de beste in de klasse brood- en banketbakken. Ze kreeg ook de AB Mauri Award, een prijs voor de deelnemer met het hoogste aantal punten.

AB Mauri Award voor Kiki van Gageldonk

WAGENINGEN – Tijdens de Jeugdvakwedstrijden voor het MBO op woensdag 23 april was Kiki van Gageldonk (18) de beste in de klasse brood- en banketbakken. Ze kreeg ook de AB Mauri Award, een prijs voor de deelnemer met het hoogste aantal punten. 
 
Voor haar tien producten kreeg ze in totaal 84 punten. Voor drie van haar creaties behaalde ze zelfs een negen. Haar kracht ? ‘Ik ben heel secuur en de afwerking staat bij mij hoog in het vaandel.’
Kiki van Gageldonk volgt les aan het Cingel College, ROC West Brabant.

Toekomst kijken
De bokaal die ze overhandigd kreeg van AB Mauri bestaat uit een iris, het diafragma van het menselijk oog. De symboliek erachter: ze mag met deze prijs niet achterover leunen, maar moet in de toekomst kijken. En dat is Kiki, die werkzaam is bij Echte Bakker Piet Snelders in Oosterhout (NB) wel toevertrouwd. ‘Ik wil samen met mijn vriend een eigen bakkerij beginnen. Als bakker kan ik mijn creativiteit kwijt en met de handen werken. Daarom heb ik hier voor gekozen.’  

Reageer op dit artikel