nieuws

WK Wielrennen voor bakkers naar Nederland

Nieuws

LOCHEM – Sportieve bakkers die mee willen doen aan het WK Wielrennen kunnen zich melden bij de NBOV. Op zondag 7 september 2008 wordt namelijk het 23e Wereldkampioenschap Wielrennen speciaal voor bakkers en ijsbereiders gehouden in en rondom het Nederlandse Ootmarsum.

WK Wielrennen voor bakkers naar Nederland

LOCHEM – Sportieve bakkers die mee willen doen aan het WK Wielrennen kunnen zich melden bij de NBOV. Op zondag 7 september 2008 wordt namelijk het 23e Wereldkampioenschap Wielrennen speciaal voor bakkers en ijsbereiders gehouden in en rondom het Nederlandse Ootmarsum.

NBOV-lid Dick ten Broeke uit Lochem en oud-bakkerondernemer Piet Tinselboer uit Vroomshoop zijn anderhalf jaar voor het startschot al tijden bezig met de voorbereiding van dit unieke sportevenement. Beide zijn zelf fanatiek wielrenner en hebben in diverse Europese landen deelgenomen aan dit Wereldkampioenschap voor brood- en banketbakkers. ‘Er hangt altijd een uitstekende sfeer en ik heb er kennissen in heel Europa aan overgehouden,’ aldus Dick Ten Broeke, die vorig jaar in Luxemburg een veertiende plaats in zijn categorie wist te behalen. De bakkers krijgen bij de organisatie hulp van de Oldenzaalse Wielerclub (OWC) en de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU).

Gastland

Gemiddeld doen er per jaar zo’n tweehonderd renners uit heel Europa en zelfs Japan aan de wedstrijden mee. Alle deelnemers zijn bakker (werkgevers en werknemers) of hebben iets met de bakkerijbranche in hun land van doen. Er zijn vier categorieën in de wedstrijd: 19-30 jaar (81 km), 31-40 jaar (81 km), 41-60 jaar (63 km) en 60+ (54 km). Nadat de diverse rondes zijn gereden, is er natuurlijk ook gelegenheid om elkaar en het gastland beter te leren kennen. In Ootmarsum zullen de wielrenners bijvoorbeeld oerhollandse klompen aangemeten krijgen door een authentieke klompenmaker. ‘Het moet een leuk feest voor en door bakkers worden,’ benadrukt Ten Broeke. ‘We zoeken informatieve stands, gezellige muziek en nog veel meer dat Nederland als gastland goed op de kaart kan zetten!’

Bakkers of andere belangstellenden uit de branche die mee willen doen of op enigerlei wijze een bijdrage kunnen of willen leveren aan dit sportieve evenement, kunnen zich melden bij de NBOV (Linda van ’t Land, tel. 0182 – 693030).

 

Reageer op dit artikel