nieuws

Massale kennismaking met het bakkersvak

Nieuws

ROTTERDAM – Op 6, 7 en 8 maart maakten maar liefst 25.280 scholieren van MBO en VMBO kennis met het bakkersvak.

Massale kennismaking met het bakkersvak

ROTTERDAM – Op 6, 7 en 8 maart maakten maar liefst 25.280 scholieren van MBO en VMBO kennis met het bakkersvak.

Zo veel leerlingen kwamen namelijk af op Skills Masters. Een evenement dat plaatsvond in Ahoy Rotterdam. Hier kwamen vmbo’ers, mbo’ers en werkzoekenden alles te weten over opleidingen en beroepen. Er was van alles te zien, te beleven én zelf te proberen. Zien, beleven én proberen kon ook als kennismaking met het bakkersvak.
 

Workshops
500 bezoekers namen actief deel aan de workshops brood en banket of maakten figuren van marsepein. Met zeer veel enthousiasme werden de deelnemers begeleid door zes bakkers-in-opleiding van het Zadkine in Rotterdam. Marcella Meskers, de oud-tennister die de opening voor tientallen VIP’s verzorgde, leidde haar toespraak in met: ‘Als we straks geluk hebben tijdens de rondleiding, komen bij de bakkers de speculaasjes net uit de oven… Zo’n heerlijke geur!’

Praktijk
Vier bakkers waren actief op de stand van de branche. Dit waren: Hans Som, Richard Jansen, Hans Oude Wesseling en Harry Housmans.
De branche was voor het vierde achtereenvolgde jaar actief aanwezig tijdens Skills Masters 2008. Het gaat hier om een samenwerking tussen HBD, NBC, NBOV, Zadkine Brood en Banket en de vier bakkers.

Foto’s: Linda van ’t Land, NBOV

Reageer op dit artikel