nieuws

Kamps wordt Lieken

Nieuws

DUSSELDORF – Het grootste bakkersconcern van Europa krijgt een nieuwe naam. Het Duitse Kamps heet vanaf volgende week Lieken AG.

Kamps wordt Lieken

DUSSELDORF – Het grootste bakkersconcern van Europa krijgt een nieuwe naam. Het Duitse Kamps heet vanaf volgende week Lieken AG.

De winkels van het bedrijf blijven wel de naam Kamps voeren. Met de naamsverandering wil het bedrijf de afstand tussen de productie- en de retailtak van het bedrijf vergroten. De naamsverandering heeft volgens een medewerker van Kamps Nederland geen gevolgen voor de Nederlandse tak van het bedrijf. Directeur Harry Levert was niet aanwezig voor commentaar.

Verkoop

Het verpakte brood van het bedrijf ligt in Duitsland nu nog onder de naam Kamps in het schap, maar gaat voortaan Lieken.  Kamps, in het verleden onder meer eigenaar van Bakker Bart en ’t Stoepje, is eigendom van de Italiaanse pastagigant Barilla. Dit bedrijf maakte enkele weken geleden bekend de Duitse retailtak van het bedrijf te willen verkopen. Op dit moment vindt een inventarisatie van mogelijke kopers plaats.

 

Reageer op dit artikel