nieuws

IJssalon Bon Appétit ‘IJssalon van het Jaar

Nieuws

AMSTERDAM – IJssalon Bon Appétit uit Rijsbergen won gisteren tijdens de IJsvak 2008 in Amsterdam de titel ‘IJssalon van het jaar’. De optelsom van de punten in de vakwedstrijden voor de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscoupe bezorgden Bon Appétit de overwinning.

IJssalon Bon Appétit ‘IJssalon van het Jaar

AMSTERDAM – IJssalon Bon Appétit uit Rijsbergen won gisteren tijdens de IJsvak 2008 in Amsterdam de titel ‘IJssalon van het jaar’. De optelsom van de punten in de vakwedstrijden voor de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscoupe bezorgden Bon Appétit de overwinning.

 
Eigenaar Edwin van Es ontving de prijs uit handen van IJskoningin Yvonne van Gennip. De oud-Olympisch schaatskampioene is ambassadrice van de ambachtelijke ijsbereiders. Voorafgaand aan de bekendmaking vond de wedstrijd om de Gouden IJscoupe plaats. Deze werd gewonnen door Van Es. Het puntentotaal met de nummer twee was zo groot, dat Van Es daarmee de overall titel in de wacht sleepte.
 
Favoriet
Van Es is helemaal overdonderd door het behalen van de titel. ‘ Ik kan het nog niet geloven, het dringt nog niet echt tot me door.’ De winst van Van Es is dan ook verrassend. Na de eerste dag van de wedstrijden was IJssalon Florence uit Nederweert de gedoodverfde favoriet. De nummer twee bij de IJscoupe was Marjo Janssen van Florence. Haar partner Marcel Janssen had maandag al de wedstrijd om de Gouden IJsspatel op zijn naam geschreven.

Abrikozenijs
Voor de Gouden IJscoupe moesten de deelnemers in acht minuten drie drie identieke ijscreaties te maken, bestaande uit minimaal drie ijssoorten. Eén ijssoort diende in ieder geval abrikozenijs op melkbasis te zijn.
Die ijssmaak was namelijk al de opdracht voor de Gouden IJsspatel de dag ervoor. Dat ijs mocht overigens wel vantevoren geproduceerd zijn.

 
Bij de Gouden IJsspatel eindigde Carla Geelhoed van IJssalon Capello Giallo in Veerle op de tweede plaats, John Jansen van IJssalon De Verleiding in Venray werd derde. De derde plaats bij de Gouden IJscoupe was voor Paul Wilderink van IJssalon Eetalage in Haaksbergen.
Bron: snackkoerier.nl

 

 

Reageer op dit artikel