nieuws

‘Gezondheid niet overdrijven

Nieuws

AMSTERDAM – ‘Mensen bewegen steeds minder, dus moeten de darmen gestimuleerd worden.’ Jean-Paul Claessens verantwoordelijk voor de p.r. bij Dossche Mills, zet dan ook in op vezelrijk brood, verrijkt met natuurlijke voedingsvezels, vitamines, mineralen en tarwekiemen. Hij gaf tijdens de Bakkerij Dagen in de RAI in Amsterdam evenwel aan dat de discussie over gezondheid niet moet worden overdreven.

‘Gezondheid niet overdrijven

AMSTERDAM – ‘Mensen bewegen steeds minder, dus moeten de darmen gestimuleerd worden.’ Jean-Paul Claessens verantwoordelijk voor de p.r. bij Dossche Mills, zet dan ook in op vezelrijk brood, verrijkt met natuurlijke voedingsvezels, vitamines, mineralen en tarwekiemen.  Hij gaf tijdens de Bakkerij Dagen in de RAI in Amsterdam evenwel aan dat de discussie over gezondheid niet moet worden overdreven.

‘Brood heeft van nature al een gezond imago. Wanneer een consument bij de bakker een brood van 2 euro – dat wat gezonder is – op de plank ziet liggen naast een brood van 1,50 euro, wordt over het algemeen toch nog steeds gekozen voor het goedkopere brood,’ aldus Claessens die tijdens de Bakkerij Dagen het Artipan Sherpabrood (verrijkt met vitamines van het B-complex, en mineralen als jodium, ijzer, magnesium en selenium), het Artipan Masai (meergranenbrood met pompoenpitten) en het Artipan Grecan (meergranenbrood verfrist met lijnzaad, sesamzaad en zonnebloempitten) presenteerde.  ‘Natuurlijk is gezond belangrijk, maar de bakker moet vooral zorgen voor variatie.’
 

Reageer op dit artikel