nieuws

Veilig en gezond werken in de bakkerij

Nieuws

DEN HAAG – Het Productschap Akkerbouw (PA) presenteert de folder ‘Veilig en gezond werken in de bakkerij’. De folder geeft ondernemers en werknemers in de bakkerij tips over hoe gevaren en risico’s te vermijden.

Veilig en gezond werken in de bakkerij

De folder is ontwikkeld in samenwerking met het NBOV, NVB , FNV Bondgenoten en CNV BedrijvenBond. Met de folder speelt het productschap in op de controles die de Arbeidsinspectie de komende drie maanden gaat uitvoeren bij de ambachtelijke – en een groot deel van de industriële bakkerijsector.
 
Arbeidsomstandigheden
Het productschap wil zowel binnen de ambachtelijke als industriële bakkerij goede arbeidsomstandigheden bevorderen. Het gaat daarbij om zaken als machineveiligheid, fysieke belasting en werken met grondstoffen die een allergie kunnen veroorzaken. Het productschap en de betrokken organisaties gaan de folder in een oplage van 8.500 verspreiden onder alle betrokkenen in de bakkerijsector.
 
De folder is te vinden op de website van het Productschap Akkerbouw .
 

Reageer op dit artikel