nieuws

Geen brood meer op zondag

Nieuws

HELLEVOETSLUIS – Als Bakkerij Konditorei IJzelenberg in Hellevoetsluis aan de Oostzanddijk voortaan in de winter op zondag dicht moet en in de zomer op zondag pas vanaf 11.00 uur open mag, sluit de bakkerij definitief.

Geen brood meer op zondag

HELLEVOETSLUIS – Als Bakkerij Konditorei IJzelenberg in Hellevoetsluis aan de Oostzanddijk voortaan in de winter op zondag dicht moet en in de zomer op zondag pas vanaf 11.00 uur open mag, sluit de bakkerij definitief.

Dat meldt eigenaar IJzelenberg in reactie op een sommering van de gemeente Hellevoetsluis. Die stelt dat de bakkerij in de Vesting al zeventien jaar zonder vergunning op zondag open is. Het hele jaar door wordt er vanaf 08.00 uur brood verkocht. Veel Hellevoeters halen verse producten voor het zondagontbijt. In de zomer doen veel passanten in de haven dit. ‘Als ik zo in mijn openingstijden wordt beperkt, stop ik met de bakkerij en handhaaf ik alleen het horecadeel,’ zegt IJzelenberg. Hij ziet er dan letterlijk geen brood meer in. ‘Wie komt er na elven nog om brood? Bovendien is de haven dan al leeg en liggen de mensen op het strand.’

De bakker baalt; het is niet de eerste tegenwerking. ‘De markt is uit de vesting gehaald, er zijn problemen met parkeren. Ik heb klanten die een parkeerbon krijgen van vijftig euro. Dat is niet goed voor mijn klandizie.’ Volgens IJzelenberg kwam hij in de problemen doordat een ambtenaar in een advertentie las dat de bakkerij op zondag geopend is. De Hellevoetse VVD steunt hem en spoort het college aan het verbod op de zondagopenstelling snel ongedaan te maken. ‘We willen toch een toeristenstad zijn?’ vraagt Peter Hofman zich af.

 

Reageer op dit artikel