nieuws

Eis: werkstraf wegens mishandeling in bakkerij

Nieuws

LELYSTAD – Drie vrouwen uit Lelystad zaten dinsdag bij de politierechter in Lelystad in het beklaagdenbankje. Het drietal zou in mei vorig jaar in een bakkerij in Almere een vrouw hebben toegetakeld.

LELYSTAD – Drie vrouwen uit Lelystad zaten dinsdag bij de politierechter in Lelystad in het beklaagdenbankje. Het drietal zou in mei vorig jaar in een bakkerij in Almere een vrouw hebben toegetakeld.

De 28-jarige jongerenwerkster S.C. had op de bewuste dag een dagtrip georganiseerd. Haar 23-jarige zusje ging voor de gezelligheid mee en een 22-jarige vriendin H.B. als stagiaire. De drie kregen problemen in de trein van Amsterdam naar Lelystad. De 23-jarige kreeg naar eigen zeggen bij het instappen een knietje. Per ongeluk, volgens het stel die dat op zijn geweten had. Het stel had de politie naderhand ook laten weten dat de dames uit Lelystad voordrongen bij het instappen.

Na het incident lieten beide partijen elkaar niet meer met rust. Over en weer werd er gescholden. In Almere besloten de dames uit Lelystad een broodje te halen bij een bakker. Het stel waarmee ze ruzie hadden bleek precies hetzelfde idee te hebben. In de bakkerij zaak ging het vervolgens helemaal mis. De 23-jarige Lelystedelinge wilde bestellen, maar werd verbaal de pas afgesneden. ‘Ze zei dat ik niks wou’, verhaalde verdachte bij de politierechter. ‘En toen zei ik dat ze voor zichzelf moest praten. Begon ze over mijn opvoeding, dat ik geen manieren had en ook nog over mijn vader.’ Uit woede spuugde ze haar opponent in het gezicht. ‘Toen pakte ze me beet. Ze zat bovenop me. Ik kon niks. Ze bonkte mijn hoofd tegen de grond.’ Haar vriendinnen grepen hardhandig in. Daarbij kreeg de belaagster van hun reisgezel onder meer een schop tegen het hoofd en hield uiteindelijk een opgezet gezicht en en twee blauwe ogen aan het gevecht over. Het slachtoffer diende een eis tot schadevergoeding in van bijna 660 euro. Als het aan de officier van justitie ligt, wordt hiervan bijna 225 euro toegewezen. Tegen elk van de drie Lelystadse vrouwen eiste hij 120 uur werkstraf. ‘Ze hebben de rottigheid opgezocht.’ Hij bestempelde hun optreden als ‘zeer onvolwassen gedrag en jongedames onwaardig’.

De rechtbank wijst op 19 februari vonnis.
 

Reageer op dit artikel