nieuws

Echte Bakkersgilde royeert 19 leden

Nieuws

WAGENINGEN – Het Echte Bakkersgilde royeert 19 leden. Zij voldoen niet aan de eisen die het Gilde stelt aan de huisstijl.

Echte Bakkersgilde royeert 19 leden

WAGENINGEN – Het Echte Bakkersgilde royeert 19 leden. Zij voldoen niet aan de eisen die het Gilde stelt aan de huisstijl.

Op 31 december 2007 was de fase van restyling van de huisstijl afgerond en het Gilde gaat door met die bakkers die wél aan de eisen voldoen. ‘Al in oktober 2002 hebben we hier voor het eerst over gecommuniceerd,’ stelt directeur Geert Caniels. ‘Bakkers hebben genoeg tijd gehad. Eens houdt het op. Als we allemaal in een geel shirtje spelen, kun je niet in een groen tenue aankomen,’ gebruikt hij als beeldspraak. ‘Bakkers die op de rem gaan staan, zijn we liever kwijt.’

Bezwaarschriften

Toch is het nog niet helemaal over en uit voor de 19. Tot 1 maart kunnen ze een bezwaarschrift indienen, voorzien van een foto waaruit blijkt dat inmiddels wél aan de eisen wordt voldaan. De Raad van Toezicht behandelt de bezwaarschriften op 3 maart en Caniels verwacht dat het merendeel van de 19 bakkers uiteindelijk toch nog bakzeil haalt, zodat het royement wordt ingetrokken.

Met de restyling van de huisstijl wordt Fase III afgerond. In Fase I werd al afscheid genomen van bakkers met betalingsachterstanden. In Fase II is het Gilde de kwaliteitsnorm gaan handhaven, met eveneens afvallers tot gevolg. Fase IV gaat in 2008 van start: het ‘upgraden’ van de winkels.   
 

Reageer op dit artikel