nieuws

Broodje kaas ontbijtkeus nummer 1

Nieuws

AMSTERDAM – Bruin brood met kaas is het populairst tijdens het ontbijt. Brood is überhaupt onmisbaar in het dagelijks leven.

Broodje kaas ontbijtkeus nummer 1

AMSTERDAM –  Bruin brood met kaas is  het populairst tijdens het ontbijt. Brood is überhaupt onmisbaar in het dagelijks leven.

 
Dat blijkt uit onderzoek onder vijfhonderd mensen in Nederland. De enquête is gehouden in opdracht van Amsterdam RAI in het kader van de vakbeurs Bakkerij Dagen.  Gezond doet het ook goed in de bakkerswinkel.  Met name  meergranenbrood, volkorenbrood en bruinbrood.
Uit de enquête kwam ook naar voren dat een op de drie Nederlanders het brood het liefst belegt met vleeswaren. Favoriet zijn vooral rosbief, ham en worst. Een klein deel, een op de tien, kiest voor zoet beleg als hagelslag en jam.
 
Bakker
Nederlanders kopen brood bij de bakker of de supermarkt. Bijna vier op de tien koopt het brood meestal bij de bakker en zes op de tien meestal in de supermarkt. Nederlanders zijn doorgaans van mening dat het brood bij de bakker lekkerder is dan brood uit de supermarkt. Men gaat vooral vanwege het gemak naar de supermarkt. Mannen vinden dit overigens vaker dan vrouwen. Vrouwen noemen vaker de prijs een reden om niet naar de bakker te gaan, concluderen de onderzoekers.
 
Broodtrommel
Het is opvallend dat de welbekende broodtrommel met elastiekje nog steeds populair is. Vier op de tien Nederlanders neemt op een werkdag de boterhammetjes mee van huis. Deze worden meestal zelf gesmeerd, maar bijna een op de vijf mannen geeft toe dat het lunchpakket door de partner of moeder wordt klaargemaakt. De kantine van het werk wordt door een op de vijf werknemers bezocht en een kwart eet tussen de middag gewoon thuis.
Bron: telegraaf 

Reageer op dit artikel