nieuws

Bakker Kamper voor even voorleesvader

Nieuws

RUMPT – 135 kinderen hingen gisteren aan zijn lippen. In het kader van de nationale voorleesdagen las Edwin Kamper in de ochtend alle leerlingen van basisschool De Springplank in Rumpt voor.

Bakker Kamper voor even voorleesvader

‘Het was super, erg leuk’, vertelt Edwin Kamper, eigenaar van Ambachtsbakker in Leerdam enthousiast een dag na zijn voorleesochtend.
 
‘Ik kwam ’s morgens op de school aan en alle 135 kinderen zaten al klaar. Ik ben vervolgens op de grote stoel gaan zitten die klaarstond en ben gaan voorlezen.’Het verhaal dat Kamper moest voorlezen heette: ‘De boze bolle bakker’ en was door de kinderen uitgekozen. ‘Ze hingen aan mijn lippen, met open mond en grote ogen zaten ze te luisteren.’
 
Na afloop trakteerde hij de kinderen op een cakeje en nodigde hij ze uit om een kijkje te nemen in de bakkerij.
 
Publiciteit
Kamper vindt het ook een belangrijk initiatief. ‘De kinderen praten over je met hun ouders en grootouders. Je naam wordt genoemd. Bovendien zorgt het voor publiciteit in de lokale pers. Daarnaast vind ik de nationale voorleesdagen uit sociaal oogpunt een goed initiatief. Hij snapt dan ook niet waarom slechts enkele tientallen bakkers zich hebben aangemeld voor dit evenement.’
 
 

Reageer op dit artikel