nieuws

Verrassende recepten met speltmeel

Nieuws

OOSTERHOUT – Centrale Uitgeverij Deltas uit Oosterhout heeft het boek ‘Bakken met Spelt’ in de markt gezet.

Verrassende recepten met speltmeel

OOSTERHOUT – Centrale Uitgeverij Deltas uit Oosterhout heeft het boek ‘Bakken met Spelt’ in de markt gezet.

In het boekwerk aandacht voor verrassende recepten met speltmeel voor brood, gebak en hapjes. Spelt is door zijn rijkdom aan eiwitten, vitaminen en mineralen, ijzer, magnesium en fosfor gezond voor lichaam en geest. Daarnaast is dit oeroude koren ook een doeltreffende slankmaker en een krachtige fitmaker. Spelt zit namelijk boordevol voedingsvezels die de spijsvertering bevorderen en bevat een hoog gehalte aan koolhydraten en essentiële vetzuren.
 
Het graan is even veelzijdig als tarwe, maar heeft een beter bakresultaat. Dankzij het hoge glutengehalte en de goede welkwaliteit wordt elk brood of gebakje luchtig en licht verteerbaar. Voorbeelden van recepten die in het boek aan de orde komen zijn fitnessbroodjes, blini’s met zalm, knapperige sinaasappelkoekjes of  een appel-vanilletaart met crème fraîche. 
 
Centrale Uitgeverij Deltas
Titel: Bakken met Spelt
Auteur: M. Hirano-Curtet / T. Berweger
ISBN: 9789044716795
Winkelprijs: € 16,95
Verschenen: oktober 2007

Reageer op dit artikel