nieuws

Nieuwe prijsstijgingen op komst

Nieuws

LONDEN – Fors hogere prijsnoteringen op de grondstoffenbeurs van Chicago en signalen over aanhoudende tekorten en slecht weer zorgen voor een nieuwe golf voedselprijsstijgingen.

Nieuwe prijsstijgingen op komst

LONDEN – Fors hogere prijsnoteringen op de grondstoffenbeurs van Chicago en signalen over aanhoudende tekorten en slecht weer zorgen voor een nieuwe golf voedselprijsstijgingen.

Dat meldt de Britse zakenkrant The Financial Times. De krant zegt dat de graan- en rijstprijzen voor levering in maart 2008 naar een recordhoogte zijn gestegen, zo staat in het Agrarisch Dagblad. De prijzen voor soja en mais zijn ook sinds jaren niet zo hoog. De inflatie zal door de stijgende voedselprijzen flink aanwakkeren.
 
Inflatie
Stijgende voedselprijzen zijn dit jaar al voor een belangrijk deel de oorzaak geweest van de behoorlijk hoge inflatie in de EU. Die steeg van 2,6 procent naar 3,1 procent in oktober en 4,3 procent in november. Ook in de Verenigde Staten is de inflatie in de loop van dit jaar sterk gestegen onder invloed van duurder voedsel

Reageer op dit artikel