nieuws

Maître Paul overgenomen door Clearwood/Fortis

Nieuws

TILBURG – Diepvriesbakker Maître Paul wordt verkocht aan de combinatie Clearwood/Fortis Private Equity. Eigenaar Nestlé doet afstand van het diepvriesgebak omdat het ‘niet strategisch is.

Maître Paul overgenomen door Clearwood/Fortis

TILBURG – Diepvriesbakker Maître Paul wordt verkocht aan de combinatie Clearwood/Fortis Private Equity. Eigenaar Nestlé doet afstand van het diepvriesgebak omdat het ‘niet strategisch is.’

Nestlé nam Maître Paul vijf jaar geleden over van het Duitse ijsbedrijf Schöller. Bij de grootste industriële banketbakker van Nederland worden elke dag 50.000 stuks gebak gemaakt, die direct worden ingevroren. Maître Paul heeft een omzet van circa 40 miljoen euro. ‘Het zat er al aan te komen’, zegt interim-directeur Ad van Tienhoven. ‘Voor een concern dat zich richt op onder meer ijs, koffie en water, is diepvriesgebak niet strategisch.’
 
Personeel
Van Tienhoven leidde het bedrijf na het vertrek van directeur René Janssen anderhalf jaar terug. Vorige week donderdag is het personeel ingelicht en is de ondernemingsraad om advies gevraagd over de voorgenomen overname. De overname heeft geen gevolgen voor de 250 medewerkers. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.
Onlangs nam Fortis Private Equity Bakkerij Smithuis over in Oldenzaal. Clearwood kwam recent in het nieuws door de overname van Unifine Sauces & Spices.
 

Reageer op dit artikel