nieuws

Fusieplannen Friesland Foods en Campina

Nieuws

DOETINCHEM – Campina en Friesland Foods voeren verkennende gesprekken over het samengaan tot één zuivelcoöperatie. Beide bedrijven denken door de fusie sterker te kunnen opereren.

Fusieplannen Friesland Foods en Campina

DOETINCHEM – Campina en Friesland Foods voeren verkennende gesprekken over het samengaan tot één zuivelcoöperatie. Beide bedrijven denken door de fusie sterker te kunnen opereren.

Het nieuwe bedrijf gaar Friesland Campina heten. Dat melden Friesland Foods en Campina in een gezamenlijke persverklaring. Beide bedrijven verwachten door een fusie hun internationale positie aanzienlijk te kunnen verstevigen en met consumentenproducten verder te kunnen groeien in Europa, Azië en Afrika en met ingrediënten wereldwijd.’
 
Internationaal
Als het tot een fusie komt, ontstaat één van de grootste zuivelbedrijven ter wereld. De bedrijven hebben een gezamenlijke omzet van zo’n 8,3 miljard euro, hebben 22.000 medewerkers in dienst en hebben 17.000 aangesloten melkveebedrijven in Nederland, België en Duitsland.

Reageer op dit artikel