nieuws

Filmpje AD-oliebollentest

Nieuws

ROTTERDAM – Op 28 december verschijnt hij weer: de oliebollentest van het Algemeen Dagblad. De ene bakker is er blij mee, de ander vervloekt de tekst. Maar hoe worden de oliebollen nu eigenlijk getest?

Filmpje AD-oliebollentest

ROTTERDAM – Op 28 december verschijnt hij weer: de oliebollentest van het Algemeen Dagblad. De ene bakker is er blij mee, de ander vervloekt de tekst. Maar hoe worden de oliebollen nu eigenlijk getest?

 
Het Algemeen Dagblad laat – naast hun eigen smaakonderzoek – de oliebollen testen bij LabCo, een laboratorium in de Rotterdamse Europoort. De oliebollen worden hier onderzocht op hun vetgehalte, de aard van het vet et cetera.
 
Winnaar?
Op 28 december verschijnt de vijftiende editie van de test in het AD. Vorig jaar won Richard Visser, eigenaar van een kraam in Rotterdam, de test voor de vijfde keer. Tweede werd Bakkerij Olink uit Maarssen.
 
 
Foto: Koos Groenewold – bij Bakkerij Olink, Maarssen
 

Reageer op dit artikel