nieuws

Echte Bakker Bram maakt beste kerststol

Nieuws

WEHL -Echte Bakker Bram uit Wehl heeft de eerste plaats veroverd bij de landelijke kerststollenkeuring van het Echte Bakkersgilde.

Echte Bakker Bram maakt beste kerststol

WEHL -Echte Bakker Bram uit Wehl heeft de eerste plaats veroverd bij de landelijke kerststollenkeuring van het Echte Bakkersgilde.

De kerststollen van eigenaar Bram Kraaijvanger werden door de Gildemeester als uitmuntend beoordeeld. Vooral de eeteigenschappen en smaak blonken uit.
Alle Echte Bakkers van Nederland konden de afgelopen weken kerststollen aan de Gildemeester van het Echte Bakkersgilde voorleggen Elke stol werd beoordeeld op onderdelen als kleur, structuur, afwerking, vulling en smaak.
Bram Kraaijvanger: ‘We gebruiken voor onze stollen alleen de beste grondstoffen. Pure amandelspijs, fijne bloem en smaakvolle rozijnen.’ De krenten heeft hij er uit gelaten. ‘Daar houden de mensen hier niet zo van.’
 
Nieuwkomer
Kraaijvanger was verrast met zijn prijs, ook omdat die net aangesloten is bij het gilde. ‘De winkel is nog niet eens klaar en we hebben de eerst prijs al binnen,’  De eerste prijs voor een nieuwkomer is een unicum voor het Echte Bakkersgilde. Nooit eerder ging zo’n belangrijke prijs naar een bakker die pas zo kort bij het Gilde zit.
De tweede prijs werd gedeeld door Echte Bakker Theo Pastoor uit Tilburg en Echte Bakker Bos uit Klazienaveen.
 

Reageer op dit artikel