nieuws

Boulangerieteam op erepodium in Lille

Nieuws

‘We mogen naar Parijs!’ LILLE (FR) – Het Nederlandse Boulangerie Team is afgelopen weekend derde geworden tijdens de Coupe Louis Lesaffre in het Franse Lille. Dit betekent dat ze volgend jaar mee mogen strijden om de Coupe du Monde de la Boulangerie. Deze vakwedstrijd wordt gehouden tijdens de Europain, van 29 maart tot en met 2 april 2008, in Parijs.

Boulangerieteam op erepodium in Lille

‘We mogen naar Parijs!’
 
LILLE (FR) – Het Nederlandse Boulangerie Team is afgelopen weekend derde geworden tijdens de Coupe Louis Lesaffre in het Franse Lille. Dit betekent dat ze volgend jaar mee mogen strijden om de Coupe du Monde de la Boulangerie. Deze vakwedstrijd wordt gehouden tijdens de Europain, van 29 maart tot en met 2 april 2008, in Parijs.

Wietse Schiere kreeg een speciale prijs voor het beste brood tijdens de Coupe Louis Lesaffre in Lille.  
Bakkerswereld spreekt de deelnemers maandag 3 december vanuit de auto. Francois Brandt, Theodor Prinsen en Wietze Schiere – samen het Boulangerie Team – komen net van de prijsuitreiking vandaan en zijn weer op de weg terug naar Nederland. De drie mannen zijn blij met hun prestatie. ‘We mogen naar Parijs!’ schallen ze samen met coach Hans Som en Marti Pluygers van Straatsma Verpakkingen door de headset van de mobiele telefoon.
 
Franse boter
Het team heeft de afgelopen weken veel geoefend. Dit gebeurde telkens op het Graafschap College in Doetinchem, waar ook de tweede coach Richard Jansen, werkzaam is als bakkerijdocent. Omdat in Lille met Franse grondstoffen gewerkt moest worden, haalde het team van te voren de grondstoffen uit Frankrijk. Hans Som: ‘We zijn naar Frankrijk gereden en hebben twintig kilo boter opgehaald en bloem. De Franse boter is toch wat steviger. Geeft een betere laagvorming in producten van getoerd gerezen deeg. Goede oefening is gewoon heel belangrijk, anders hadden we deze prestatie nooit behaald.’
 
Producten
Het Boulangerie Team maakte een showstuk dat bestond uit drie Amsterdamse grachtenpandjes, inclusief fiets, gracht met brug en een tulp. Francois Brandt, werkzaam bij Bakken met Passie van Co en Marja Meijssen in Amsterdam maakte het showstuk. Theodor Prinsen – werkt  bij Bakkerij Prinsen in Ewijk – maakte drie producten van getoerd gerezen deeg en drie producten van brioche deeg. Wietse Schiere (Echte Bakker Vliegendehond) tekende voor de baguettes.
 
Er deden zes landen mee aan deze voorronde. Spanje werd eerste, gevolgd door Italië. België eindigde als vierde.

Reageer op dit artikel