nieuws

Bedrijfsongeval bakkerij Edam

Nieuws

EDAM – Een bakkerijmedewerker is vorige week gewond geraakt doordat hij met zijn hand vast kwam te zitten in een deegmachine. Het ongeluk gebeurde bij een bakkerij aan de Hamerstraat in Edam.

Bedrijfsongeval bakkerij Edam

EDAM – Een bakkerijmedewerker is vorige week gewond geraakt doordat hij met zijn hand vast kwam te zitten in een deegmachine. Het ongeluk gebeurde bij een bakkerij aan de Hamerstraat in Edam.

Dat meldt Blik op Nieuws. Maiko van de Meer, directeur van Smilde Bakery Edam wilde het ongeval ontkennen noch bevestigen. De kap was van een walsmachine gehaald om de boel schoon te maken. Doordat een beveiligingscontact was doorverbonden, kon de machine in beweging komen en kwam de hand van de man klem te zitten. Hij werd door een bedrijfshulpverlener uit de machine verlost en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat de hand zwaar gekneusd was en een pees was afgescheurd. De machine werd stilgelegd, de productieleiding heeft contact opgenomen met de arbeidsinspectie.

Reageer op dit artikel