nieuws

Bakkerswinkel hoeft niet open op 23 december

Nieuws

Zondag 23 december moet de bakkerswinkel open zijnDeze stelling gaf veel beroering in de branche, maar liefst 636 mensen hebben namelijk gereageerd op de stelling. Bijna driekwart (74,2%) meent dat de winkel gesloten moet zijn op zondag 23 december, het overige deel (25,8) is voor openstelling.

Zondag 23 december moet de bakkerswinkel open zijn

Deze stelling gaf veel beroering in de branche, maar liefst 636 mensen hebben namelijk gereageerd op de stelling. Bijna driekwart (74,2%) meent dat de winkel gesloten moet zijn op zondag 23 december, het overige deel (25,8) is voor openstelling.

Echte Bakker Reijenga uit Drachten behoort tot de grootste groep die niet open wil: ‘ Waarom moet 23 december de winkel open? De mensen hebben genoeg tijd om hun boodschappen te doen. Ons personeel staat in de decembermaand altijd al keihard te werken. Denk om jezelf en je personeel in deze hectische tijd.’

Jan Hoogstad, directeur van Damco erkent de bezwaren van vele bakkers, maar volgens hem kan de bakkerij niet om zondagsopening heen. ‘De bakkerij heeft het voordeel dat op zondag meestel de stemming om te kopen positiever en minder gehaast is dan op doordeweekse dagen. Een mooie gelegenheid om ook een ‘grijpbaar’ assortiment in de winkel op te nemen.’

Aeltsje de Groot van Bakkerij Nico en Aeltsje de Groot uit Stiens stelt: ‘Nou, liever niet. Het is een heerlijke dag om alle tot in de puntjes voor te bereiden voor de volgende dag. Trouwens, ook al zouden wij open willen, wij kunnen het niet eens. Want laten wij nu net in een gemeente wonen, met een verordening die ons verbiedt om op zondag open te zijn! We zijn met de ondernemersvereniging inmiddels wel bezig om dit soort verordeningen uit de wereld te krijgen, want je zet de boel zo wel erg op het slot, en dat hoeft van mij ook niet…’

Bakkerij Van der Krogt uit Rotterdam: ‘Natuurlijk moet je open deze dag. Zoveel mensen in de stad om boodschappen te doen en ik ga voor de deur oliebollen en appelbeignets bakken en diverse stuksgoed. Gegarandeerd succes met een hele leuke omzet.’

Bakkerswereld, 14 december 2007

Reageer op dit artikel