nieuws

Bakkers getroffen door helikoptercrash

Nieuws

HEESSELT – Het helikopterongeluk in de Bommelerwaard zorgt voor grote schade onder de lokale bakkerijen. Door een grote stroomstoring blijven sommigen dicht, anderen missen flink veel omzet. Ook Grobak is getroffen.

Bakkers getroffen door helikoptercrash

HEESSELT – Het helikopterongeluk in de Bommelerwaard zorgt voor grote schade onder de lokale bakkerijen. Door een grote stroomstoring blijven sommigen dicht, anderen missen flink veel omzet. Ook Grobak is getroffen. 

Het gebied in de Bommelerwaard zit sinds woensdagavond half acht zonder stroom nadat een Apache-helikopter bij Hurwenen aan de Waal tegen een hoogspanningsmast was gevlogen. Zevenduizend bedrijven zijn getroffen, waaronder veel bakkersbedrijven.
De productie van Bakkerij Jack de Wit in Ammerzoden is door de stroomuitval flink verstoord. Eigenaar Ellen de Wit: ‘We hebben sinds vanochtend 9.00 uur weer stroom via aggregaatoren. We missen dus vijf productie-uren. Dat scheelt een hoop producten en dus klanten, zeker in decembermaand. Hoeveel de schade is weet ik zo niet, maar het is aanzienlijk.’
 
Aggregaat
Bakkerij Bakker uit Herwijnen was eveneens getroffen, maar kon via zijn vader snel aan aggregaatoren beschikken waardoor hij geen overlast heeft gehad. ‘Om 22.30 uur had ik weer stroom, ik kon dus gewoon produceren.‘Bakkerij Verba uit Brakel was minder fortuinlijk. Gelukkig kon hij zijn productie voor drie winkels onderbrengen bij Bakker uit Herwijnen. Bakkerij Kros en Gremmee in Zaltbommel waren telefonisch niet bereikbaar.
 
Grobak
Grobak in Haaften, eveneens getroffen, zet alle zeilen bij om alle producten op tijd geleverd te krijgen bij de bakkers. Toon Merks, verkoopdirecteur: ‘Er is geen reden tot onrust. We zijn alles aan het regelen om contact te leggen met onze kanten en om zoveel mogelijk uit te kunnen leveren. Voor zaterdag heeft iedereen alle spullen in huis.’    
 
Reparatie
Een woordvoerster van het Regionaal Operationeel Team (ROT) verwacht dat de storing nog de hele dag en nacht gaat duren. De reparatie wordt ernstig vertraagd door het hoge water in de Waal, waardoor de uiterwaarden rondom de getroffen hoogspanningsmast onder water staan. Soldaten van de genie zijn donderdagochtend ingezet om te assisteren bij het verhelpen van de stroomstoring in de Tieler- en Bommelerwaard.
 

Reageer op dit artikel