nieuws

Bakkerij Sommers in andere handen

Nieuws

NISTELRODE – Bakkerij Sommers in Nistelrode wordt per 1 januari 2008 overgenomen door  Michel van Mook en Karin van Oort.  Worstenbroodjes blijven specialiteit.

Bakkerij Sommers in andere handen

NISTELRODE – Bakkerij Sommers in Nistelrode wordt per 1 januari 2008 overgenomen door  Michel van Mook en Karin van Oort.  Worstenbroodjes blijven specialiteit.
‘Wij gaan door met de ambachtelijke werkwijze en met het recept en de producten van de familie Sommers’, vertellen zij in het Brabants Dagblad. ‘Ook de naam Sommers houden we voorlopig nog aan. In de toekomst gaan we het assortiment aan gebak uitbreiden. En we gaan chocolaatjes verkopen met daarop typisch Nisserooise afbeeldingen zoals de kerk en het gemeentehuis.’
 
Rondbrengen
De familie Sommers bakt al 120 jaar brood. Dat begon in 1888, in Vinkel. Daar begon Jan Sommers als een van de eersten een bakkerij. In 1918 trok zijn zoon Johan Sommers naar Nistelrode. Hij startte een bakkerij met bakkerswinkel op de hoek van het Laar en de Hoogstraat. In 1961 verhuisde Toon met zijn vrouw Dilia naar de huidige plek op de hoek van het Laar en de Achterstraat. Hun zoon Jos werkt al van jongs af aan mee in de bakkerij. Om gezondheidsredenen beperkt hij zich in de toekomst enkel nog tot het rondbrengen van brood.
 
Van Mook en van Oort hebben daarom de kans gekregen om de zaak over te nemen. Zij werken sinds twee weken al mee in de bakkerij en in de winkel ‘om warm te draaien’ zeggen ze met een lach. Met ingang van het nieuwe jaar nemen zij de zaak officieel over. Nistelrode blijft zo verzekerd van ambachtelijk gebakken brood en van een warme bakker.

Reageer op dit artikel