nieuws

Bakker Timmer in clinch met gemeente Dalfsen

Nieuws

NIEUWLEUSEN – Bakker Wim Timmer in Nieuwleusen en de gemeente Dalfsen liggen met elkaar in de clinch. De broodautomatiek aan Den Hulst 58 is naar de mening van de gemeente te lang geopend.

Bakker Timmer in clinch met gemeente Dalfsen

NIEUWLEUSEN – Bakker Wim Timmer in Nieuwleusen en de gemeente Dalfsen liggen met elkaar in de clinch. De broodautomatiek aan Den Hulst 58 is naar de mening van de gemeente te lang geopend.

Volgens afspraak zouden de luiken van de automatiek waar brood uit de muur getrokken kan worden om middernacht naar beneden moeten, maar de gemeente heeft meerdere keren geconstateerd dat dit niet gebeurde. Een dwangsom van 500 euro met een maximum van 10.000 euro voor iedere keer dat de luiken niet op tijd naar beneden zijn, is het gevolg.
 
Jongeren
‘Het is tien jaar lang goed gegaan; ik was 24 uur per dag geopend. Vooral in het weekend een goudmijntje. Zo’n 60 jongeren stonden op zaterdagnacht vaak bij de automaat om broodjes gezond, saucijzenbroodjes, snoep of frisdrank te kopen,’ aldus Timmer. ‘Maar blijkbaar is er iemand die het me niet meer gunt.’ De broodautomaat ’s nachts afsluiten scheelt de bakker 400 euro omzet in de week.
 
Luiken
Een woordvoerder van de gemeente Dalfsen laat in de Meppeler Courant weten dat de bakker uit Nieuwleusen zich te houden heeft aan de winkeltijdenwet. Dat betekent dat ’s avonds om tien uur de luiken naar beneden zouden moeten.

Bakker Timmer had eerder dus een dag – en nacht openstelling en kreeg later een ontheffing tot uiterlijk middernacht. Maar een aantal keren is geconstateerd dat ook na twaalf uur de automatiek niet afgesloten was. Dit is een aantel keren gemeld en de gemeente probeert nu door middel van een dwangsom af te dwingen dat Timmer zich aan de regels houdt.

 
Boete
Wim Timmer die een eerste boete van vijfhonderd euro te pakken heeft, vindt de kwestie een beetje overdreven. ‘Er is absoluut geen opzet in het spel. Ik ga ’s avonds om half negen naar bed om daarna rond één uur ’s nachts aan het werk te gaan. En ja, inderdaad vergeten mijn vrouw of ik wel eens de luiken van de broodautomatiek naar beneden te doen, maar dat is toch geen ramp. Dan gaan ze om één uur naar beneden als ik weer aan het werk moet. Het lijkt er wel op dat ze me het niet gunnen dat de automatiek een succes is en ik er goede zaken mee doe.’
 
Wim Timmer zal zich voorlopig proberen te houden aan het ’s avonds om tien uur sluiten van de automatiek. Dat moet volgens hem ook wel. ‘Ze houden me machtig in de gaten. Ik lijk wel één of andere grote crimineel maar doe niets anders dan broden en andere lekkernijen bakken en verkopen.’
 

Reageer op dit artikel