nieuws

Ambassadeur Sven sportman van het jaar

Nieuws

AMSTERDAM – Sven Kramer, ambassadeur van de bakkerijbranche, is uitgeroepen tot sportman van het jaar 2007. De schaatskampioen kreeg de prijs gisteravond uitgereikt in Amsterdam tijdens het Nationaal Sportgala.

Ambassadeur Sven sportman van het jaar

AMSTERDAM – Sven Kramer, ambassadeur van de bakkerijbranche, is uitgeroepen tot sportman van het jaar 2007. De schaatskampioen kreeg de prijs gisteravond uitgereikt in Amsterdam tijdens het Nationaal Sportgala.

Kramer werd dit jaar Europees en wereldkampioen allround en is op de vijf en tien kilometer houder van het wereldrecord en de wereldtitel. In de verkiezing onder topsporters versloeg hij baanwielrenner Theo Bos en judoka Ruben Houkes. ‘Een wereldtitel winnen is een weekendprestatie, deze prijs is voor een heel jaar,’ zei een trotse Kramer, die eerder ook al de Ard Schenk Award voor beste Nederlandse schaatser en de Oscar Mathisen-trofee, voor de beste internationale jaarprestatie.
 

Reageer op dit artikel