nieuws

Zesduizend warme broodjes voor Pathmos

Nieuws

ENSCHEDE – De liefde voor het bakkersvak zit er bij Daniel Moreno (23) al goed in. Dat moet ook wel als je in amper twee dagen tijd zesduizend broodjes bakt, die gratis worden weggegeven in de wijk waar je bent opgegroeid.

Zesduizend warme broodjes voor Pathmos

ENSCHEDE – De liefde voor het bakkersvak zit er bij Daniel Moreno (23) al goed in. Dat moet ook wel als je in amper twee dagen tijd zesduizend broodjes bakt, die gratis worden weggegeven in de wijk waar je bent opgegroeid.
Voordat het uitdelen begint, legt Melanie Berends uit waarom Daniel de wijk Pathmos op gratis broodjes trakteert. Berends is de buurtcoach van ‘Kan Wél!’, een project van De Woonplaats voor de jongeren in Pathmos. Zij mogen ideeën en plannen aandragen, waar ze in de toekomst profijt van kunnen hebben. De buurtcoach helpt ze vervolgens bij de verwezenlijking van hun droom.
 
Bakkersopleiding
Nadat hij zijn bakkersopleiding aan het ROC had afgerond, kon Moreno aanvankelijk geen baan vinden. Bij wijze van reclamestunt lanceerde hij het idee om gratis broodjes voor de wijk te gaan bakken. Zo kwam hij ook in beeld bij ‘Kan Wél!’ ‘Daniel wilde graag een bakkerij opstarten’, vertelt de buurtcoach in TC Tubantia. ‘Is dat haalbaar, vraag je je dan af. Om te kijken of-ie het echt ziet zitten, hebben we dit project opgezet.’
 
Bezorgadressen
Ondertussen kreeg Moreno een baan bij bakkerij Smithuis in Oldenzaal. Maar de uitdaging van ‘Pathmos smikkelt!’ bleef.  Vrijdagavond meldde hij zich in bakkerij Alexander’s Brood & Banket, zijn oude stageplek aan de Perikweg. Zaterdag tegen middernacht zat de klus erop. ‘Ik heb ’t meeste werk alleen gedaan. Met af en toe wat hulp van Alexander.’ Kleine tegenvaller was de ontdekking op het laatste moment dat er geen 4800 maar 6000 broodjes uit de oven moesten komen. Het aantal bezorgadressen bleek een stuk hoger dan gedacht: 1500 in plaats van 1200. ‘Ik was helemaal op!’ Zeker nadat hij ook nog eens 1500 flyers had bezorgd in de wijk.
 
Omdat de hulpbezorgers allemaal ziek, zwak en misselijk waren, kwam deze klus ook nog eens op zijn schouders terecht.
 
 

Reageer op dit artikel