nieuws

Verkade: bikkelharde relatie met supers

Nieuws

ZAANDAM – Koekjes- en chocolademaker Verkade vindt dat supermarkten het leven van de voedingsmiddelenproducenten onmogelijk maken. Volgens het Zaanse bedrijf geven de supermarkten ruiterlijk toe dat het ze niets kan schelen als Verkade over een jaar niet meer in de winkels ligt.

ZAANDAM – Koekjes- en chocolademaker Verkade vindt dat supermarkten het leven van de voedingsmiddelenproducenten onmogelijk maken. Volgens het Zaanse bedrijf geven de supermarkten ruiterlijk toe dat het ze niets kan schelen als Verkade over een jaar niet meer in de winkels ligt.

Dat zegt Verkade-directeur Bart Merkus in De Telegraaf. Hij stelt dat Verkade het moeilijk heeft om de positie in het schap te verdedigen.
 
Onderhandelingen
Merkus stelt dat hij een hardere dobber heeft aan de onderhandelingen met de supermarkten. Deze week gaat hij met Albert Heijn om tafel over de prijs- en afnameafspraken voor komend jaar. Hij vreest dat de vertaling van kostenstijgingen in de inkoopprijs tot moeizame gesprekken leiden. Hij stelt dat het onderhandelingsspel de laatste jaren steeds harder wordt.
 
Uit het schap
‘Grote supermarktketens zeggen me gewoon er niet wakker van te liggen als er over een jaar geen Verkade meer in de schappen ligt. Maar ik vertrouw op de consument en ga liever de strijd aan met de supermarkten die ons het leven onmogelijk maken, dan dat ik ja zeg tegen een prijs die ons voortbestaan in gevaar brengt.’
 

Reageer op dit artikel