nieuws

Uitvinder Vughtenaartje 40 jaar bij Den Otter

Nieuws

VUGHT – Het zal gissen blijven wie nu eigenlijk de uitvinder was van de delicatesse het Vughtenaartje, maar Piet Mulder van banketbakker Den Otter eist de eer op. Vorige week vierde hij zijn veertig jarig dienstverband.

Uitvinder Vughtenaartje 40 jaar bij Den Otter

VUGHT – Het zal gissen blijven wie nu eigenlijk de uitvinder was van de delicatesse het Vughtenaartje, maar Piet Mulder van banketbakker Den Otter eist de eer op. Vorige week vierde hij zijn veertig jarig dienstverband.

‘Samen met mijn vroegere baas Leo den Otter en een bakker uit de Taalstraat hebben we in de jaren zestig aan de ontwikkeling van dit gebakje gewerkt. De naam van de bakker aan de Taalstraat weet ik niet meer, maar we zochten jarenlang naar een product dat snel gemaakt kon worden, goedkoper was dan een echt gebakje en niet te groot zou worden. Dat werd het Vughtenaartje’, aldus de in Hedel woonachtige Piet Mulder in het Brabants Dagblad.

 

Vughtenaartje

De banketbakker vierde vorige week zijn veertigjarig werkverband bij banketbakkerij Den Otter . ‘Het was mijn huidige baas Bas Vermeulen die mij vertelde dat ik veertig jaar geleden was gestart bij Den Otter. Ik kreeg een reischeque en een beker met inscriptie: Piet de Vughtenarenkampioen.’ Het Vughtenaartje gaat al jarenlang grif over de toonbank: ‘Zo’n drieduizend per week, dus 150.000 per jaar. Het is eigenlijk een simpel product: eiwit, hazelnoten en suiker met daartussen mokkacrème. Door de crème worden de twee zijden vochtig waardoor de zogenaamde Vughtenaarplak taai wordt. Dat geeft het Vughtenaartje zijn kenmerkende smaak en charme.’

 

Het Vughtenaartje is een calorierijke lekkernij. Uitkijken dus voor de lijn. ‘Ach, je kan ze altijd nog doormidden snijden, als men daar bang voor is’, aldus de banketbakker. De schepper van het zoete Vughtse crèmegebakje blijft een constante kwaliteit van zijn geesteskind waarborgen omdat het Patisserie-college waakt over dit product. Ook is een voortzetting van werkzaamheden bij banketbakkerij Den Otter nog gewaarborgd, want van stoppen met werk wil Mulder vooreerst niet horen.

Reageer op dit artikel