nieuws

Tienjarige verkoopt tienduizend chocoladeletters

Nieuws

ENSCHEDE – De tienjarige Jip Maathuis uit Enschede heeft 10.000 chocoladeletters verkocht voor het goede doel. Met medewerking van fabrikant Hellema Chocolade uit Almelo haalt het jongetje geld op voor War Child.

Tienjarige verkoopt tienduizend chocoladeletters

ENSCHEDE – De tienjarige Jip Maathuis uit Enschede heeft 10.000 chocoladeletters verkocht voor het goede doel. Met medewerking van fabrikant Hellema Chocolade uit Almelo haalt het jongetje geld op voor War Child.

Jip verkoopt hand gespoten chocoladeletters van 100 gram. Ze kosten twee euro, waarvan een euro naar het goede doel gaat. Hellema Chocolade berekent alleen de grondstofprijs.
 
Koekjes
De ouders van Jip hebben besloten een einde te maken aan de actie, omdat de actie zo succesvol werd dat het gezin het niet meer kan behappen. ‘Dit is gewoonweg niet meer te doen voor een ventje van tien’, aldus zijn vader in De Telegraaf. Vorig jaar verkocht Jip ook al koekjes voor Unicef.
 
Groot succes
Jip heeft voor zijn actie de website www.jipsgoededoelen.nl geopend. In Hellema vond hij een sponsor, waardoor hij alleen de grondstofprijzen hoeft te betalen. Samen met zijn opa bezorgt hij de letters in heel Twente, daarbuiten worden ze opgestuurd. De actie werd een groot succes, omdat het bedrijfsleven massaal chocoladeletters bestelde voor het personeel.
 

Reageer op dit artikel