nieuws

‘Spelen met brood’ thema 2008

Nieuws

DEN HAAG –  Tijdens de bijeenkomst Brood en Wijn maakte voorzitter Theo Meijer van het Productschap Granen, Zaden en Peulvruchten woensdag namens de bakkerijsector het nieuwe thema bekend voor de imagocampagne 2008: Spelen met brood.

‘Spelen met brood’ thema 2008

DEN HAAG –  Tijdens de bijeenkomst Brood en Wijn maakte voorzitter Theo Meijer van het Productschap Granen, Zaden en Peulvruchten woensdag namens de bakkerijsector het nieuwe thema bekend voor de imagocampagne 2008: Spelen met brood.

Hiermee geeft de bakkerijsector een vervolg aan de succesvolle campagne ‘Samen ontbijten = goud’. In beide campagnes is Sven Kramer de ambassadeur. ‘Mede dankzij zijn inbreng is het door het Productschap GZP gefinancierde Nationale Schoolontbijt dit jaar succesvol verlopen. Op 2.000 scholen zijn 440.000 kinderen de dag goed begonnen met voedzaam ontbijt, waarin brood uiteraard de boventoon voerde’, aldus Theo Meijer.

 

Zoutgebruik

De kinderen brachten in totaal € 110.000,- bij elkaar voor de Johan Cruyff-foundation. Het geld is bestemd voor de aanleg van twee sportbanen voor kinderen met een beperking. De productschapsvoorzitter signaleerde verder dat de bakkerijsector nog steeds kansen laat liggen wat betreft het uitbuiten van het gezondheidsaspect van brood. In dat kader was hij blij dat de sector snel gehoor heeft willen geven aan de oproep van overheid en consumentenorganisaties om het gebruik van zout te verminderen. Dit moet uiteindelijk leiden tot een vermindering van het zoutgebruik in de bakkerijsector met 10% in 2009.

 

De bijeenkomst werd afgesloten met de overhandiging van het eerste exemplaar van het receptenboek ‘Brood kan altijd’ aan de gast en spreker tijdens de bijeenkomst, de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Gerda Verburg .

 

 

 

 

Reageer op dit artikel