nieuws

Sonja Bakker pakt onterecht gebruik naam aan

Nieuws

AMERSFOORT – Sonja Bakker, de bekende auteur van dieetboeken, heeft twee C1000 ondernemers gedreigd met een rechtzaak over het onterecht gebruiken van haar naam bij het aanprijzen van het assortiment. Ze had hiervoor geen toestemming gegeven.

Sonja Bakker pakt onterecht gebruik naam aan

AMERSFOORT – Sonja Bakker, de bekende auteur van dieetboeken, heeft twee C1000 ondernemers gedreigd met een rechtzaak over het onterecht gebruiken van haar naam bij het aanprijzen van het assortiment. Ze had hiervoor geen toestemming gegeven.

Op meerdere schappen in de twee winkels hingen kaarten met daarop de tekst ‘Gezond, gemakkelijk en Sonja Proof’. De kaarten vermelden verder het logo van C1000 en een plaatje van een buik met daaromheen een meetlint. De twee winkeliers in overtreding hebben een C1000 in de Friese hoofdstad Leeuwarden, zo schrijft Distrifood.nl.
 
Aanvankelijk dreigde men met een kort geding, maar Bakkers advocaat Van Dijk laat in de Leeuwarder Courant weten dat de partijen alsnog ‘op een nette manier een schikking hebben getroffen.’ Over de aard van die schikking wil hij zich niet uitlaten.
Deal
De zaak is pikant omdat Bakker overeenkomsten heeft met drie andere supermarktketens, die in gescheiden periodes de naam van de dieetgoeroe mogen gebruiken in hun winkels en in de folders. Het gaat daarbij om Vomar, Jan Linders en Dekamarkt.
 
Sonja Bakker groeide de afgelopen jaren uit tot één van de best verkopende auteurs in Nederland. Honderdduizenden Nederlanders hebben haar boeken over aanpassing van het eetpatroon gekocht.  Sonja Bakker zorgde onder meer voor een opleving van de eierkoek, die ze aanprijst als verantwoord tussendoortje.

Reageer op dit artikel