nieuws

Productschap GZP bundelt krachten

Nieuws

DEN HAAG – De productschappen PVE, GZP, PDV, MVO en Wijn bundelen de krachten op het gebied van arbeid. Afgelopen maandag tekenden de voorzitters Jos Ramekers en Theo Meijer een overeenkomst.

Productschap GZP bundelt krachten

DEN HAAG – De productschappen PVE, GZP, PDV, MVO en Wijn bundelen de krachten op het gebied van arbeid. Afgelopen maandag tekenden de voorzitters Jos Ramekers en Theo Meijer een overeenkomst.

De gezamenlijke afdeling Arbeid richt zich in de betrokken agro- en foodsectoren op arbeidsomstandigheden, arbeidsmarktaangelegenheden, scholing en opleiding. De afgelopen jaren voerden de schappen samen projecten uit op het gebied van arbeid, zoals bij ‘Stof? Pak ’t aan!’. ‘Na deze positieve ervaring is de krachtenbundeling een logische vervolgstap,’ zegt afdelinghoofd Kees Lommers. De afdeling heeft zeven medewerkers.
 
Onderwerpen
Belangrijke onderwerpen waarmee de afdeling zich zal bezighouden zijn agrarisch stof (‘Stof? Pak ’t aan!’), grondstofallergie (bakkerij en leveranciers van bakkerijgrondstoffen) en RSI (vleessectoren). Ook geeft de afdeling verder uitwerking aan het gezamenlijke project ‘Verankering arbeid’, dat met de vakorganisaties FNV en CNV en de andere productschappen wordt uitgevoerd.

Reageer op dit artikel