nieuws

‘Oprichter Multi-Vlaai bij verkoop gechanteerd

Nieuws

DOETINCHEM – De oprichter van Multi-Vlaai, Ton Beunis, is begin jaren negentig gechanteerd bij de verkoop van zijn bedrijf.

‘Oprichter Multi-Vlaai bij verkoop gechanteerd

DOETINCHEM – De oprichter van Multi-Vlaai, Ton Beunis, is begin jaren negentig gechanteerd bij de verkoop van zijn bedrijf.

De koper, de toenmalige eigenaar van de vlaaienleverancier ENPE, zou gedreigd hebben geen vlaaien meer te leveren als Beunis niet akkoord zou gaan met een bedrag dat miljoenen onder de vraagprijs zat.
Dit zegt de 49-jarige Beunis in De Telegraaf. De ondernemer had zich voorgenomen om niet over de chantage uit de school te klappen, maar toen de huidige firma MultiVlaai onlangs besloot om zijn rol als oprichter van de internetsite te halen, knapte er iets bij hem. ‘Schandalig. Ik vind dat ik respect verdien voor mijn werk. Maar ze zien me niet staan. Ik heb ook nooit meer iets van de medewerkers van MultiVlaai vernomen. Dat doet pijn.’
 
Schijntje
Beunis verkocht zijn bedrijf destijds aan een man die hij als zijn vader was gaan beschouwen. ‘Ik ben zwaar onder druk gezet door die man. Voor een schijntje heb ik mijn winkelketen afgestaan. Ik schaam me dood dat ik me financieel zo heb laten uitkleden. Mijn vraagprijs voor de snelgroeiende winkelketen bedroeg destijds vijf miljoen gulden. Geen vreemd bedrag, aangezien ik toen al jaarlijks een miljoen winst maakte. Maar bij het verkoopgesprek nam de directeur van de bakkerij me plotseling apart en vroeg of ik hem soms kapot wilde maken, door zo’n hoge prijs te vragen. Hij wenste me niet meer dan driekwart miljoen te betalen. Als ik weigerde akkoord te gaan, zou er vanaf de volgende dag niet één vlaai meer voor mij gebakken worden. Ik verstijfde van angst, dacht aan de gevolgen voor al mijn winkels en zwichtte ter plekke voor de druk.’
 
Het bedrijf Bakkersland, die ENPE heeft overgenomen, wil geen commentaar geven omdat ze volgens een woordvoerder geen partij zijn in deze kwestie.

Reageer op dit artikel