nieuws

Oplossing onrust Bakker Bart stap dichterbij

Nieuws

DOETINCHEM – Een oplossing voor de onrust bij Bakker Bart lijkt een stap dichterbij. Aanleiding is de gepresenteerde onderzoeksresultaten en aanbevelingen door Joop Kalksma.

Oplossing onrust Bakker Bart stap dichterbij

DOETINCHEM – Een oplossing voor de onrust bij Bakker Bart lijkt een stap dichterbij. Aanleiding is de gepresenteerde onderzoeksresultaten en aanbevelingen door Joop Kalksma.

Zowel de franchisenemers als de Raad van Commissarissen zijn positief over het resultaat. Een belangrijk twistpunt voor de onrust zijn de te lage marges waardoor franchisenemers in financiële moeilijkheden zijn gekomen. Om dit probleem te tackelen, zijn medio februari de eerste gesprekken met noodlijdende ondernemers gepland. Concrete oplossingen moeten er in juli zijn. Na juli moeten alle Bakkerij Bart vestigingen rendabel zijn.
Begeleiding
Ook de begeleiding van de franchisenemers wordt aangepast. Hiervoor komt een ander model. De Raad van Commissarissen wil voortaan minimaal tweemaal per jaar met het franchisebestuur aan tafel om de voortgang in de processen te bewaken en zonodig bij te sturen.
 
Directeur
De opvolger van de opgestapte directeur van Bart’s Retail Rob Terstappen moet in februari in functie zijn. De onderhandelingen met het managementteam worden in december hervat. De woordvoerder van Bart’s Retail en Joop Kalksma wilden inhoudelijk niet ingaan op de gemaakte afspraken.
 

Reageer op dit artikel