nieuws

Media-overzicht Nationaal Schoolontbijt

Nieuws

DOETINCHEM – Media zijn  massaal op Sven Kramer en zijn opening van het Nationaal Schoolontbijt gedoken. Kranten, journaals en actualiteitenrubrieken besteedden allemaal aandacht aan het belang van een goed ontbijt met brood.

Media-overzicht Nationaal Schoolontbijt

DOETINCHEM – Media zijn  massaal op Sven Kramer en zijn opening van het Nationaal Schoolontbijt gedoken. Kranten, journaals en actualiteitenrubrieken besteedden allemaal aandacht aan het belang van een goed ontbijt met brood.

Sven Kramer benadrukte maandag in het Olympisch Stadion in aanwezigheid van diverse media, honders schoolkinderen, genodigden uit de bakkerijbranche en twaalf-oud Olympiërs, het belang van een goed ontbijt. ‘Je bent zonder ontbijt niet alert op school. je kakt in tijdens de gymles. Je gaat snoepen en dat is niet in het belang van je gezondheid.’
 
De sporter zelf ontbijt ook nog regelmatig met brood. ‘Maar mijn dieet is heel uitgebalanceerd. Zo maar iets eten is er niet bij. Wat wij topsporters verbranden, eten we op, meer niet.’
 
Speels en sportief
Kramer (20) is zelf opgegroeid met ontbijt. Dit in tegenstelling tot enkele van de aanwezige Amsterdamse schoolkinderen. ‘Wij ontbeten thuis altijd. Sommige kinderen die hier vandaag zijn, doen dat nooit. Een goed ontbijt voor kinderen is natuurlijk ook afhankelijk van de ouders. Maar vandaag brengen we het speels en sportief.’
 
De broodjes voor het ontbijt in het Olympisch Stadion zijn gebakken door Ambachtsbakker Jansen uit Amstelveen.
 
 
Een media selectie:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reageer op dit artikel