nieuws

Krentenbrood voor drugs aangezien

Nieuws

WINTERSWIJK –  Patricia Kok sloeg dinsdag de schrik om het hart toen ze na een bezoekje aan Winterswijk plotseling door een auto langdurig werd achtervolgd. Het bleek echter een politieman in zijn vrije tijd, die haar pakje krentenbrood had aangezien voor een partij harddrugs

Krentenbrood voor drugs aangezien

WINTERSWIJK –  Patricia Kok sloeg dinsdag de schrik om het hart toen ze na een bezoekje aan Winterswijk plotseling door een auto langdurig werd achtervolgd. Het bleek echter een politieman in zijn vrije tijd, die haar pakje krentenbrood had aangezien voor een partij harddrugs

Patricia, woonachtig in de Duitse grensplaats Vreden, bracht dinsdagavond een bezoekje aan een kennis in Winterswijk. Toen ze huiswaarts wilde rijden, riep de kennis dat ze haar meegenomen pakje krentenbrood op tafel had laten liggen. Nadat de Achterhoeker het pakje van tafel griste en het snel via het openstaande raampje aan Patricia gaf, dacht zij weg te kunnen rijden. ‘Maar in mijn spiegel zag ik plots dat ik werd achtervolgd. Naarmate ik meer gas gaf, ging ook mijn belager steeds sneller rijden. Nogal eng allemaal,’ meldt ze in De Telegraaf.
 
Drugsdeal
Wat Patricia niet wist, was dat ze – met haar auto met Duits kenteken – op de hielen werd gezeten door een politieman. Die dacht getuige te zijn geweest van een drugsdeal zoals die in grensplaatsen wel vaker voorkomen. De agent had intussen de meldkamer gealarmeerd die de Duitse collega’s inseinde, waarna Patricia na ongeveer een halfuur net over de grens werd opgewacht door een Duitse politiewagen met zwaailampen aan.
 
‘Ze dachten natuurlijk: ‘Há, op heterdaad betrapt.’ Ik moest mijn papieren laten zien, maar had nog steeds niet door wat er aan de hand was. Tot de aap uit de mouw kwam: ik had geen drugs bij me, maar een pakje krentenbrood. Ze boden heel sportief excuses aan. Nu kan ik er om lachen, maar tijdens die achtervolging vond ik het minder prettig.’

Reageer op dit artikel