nieuws

Hippe kerstbroden van bakkerij Stroet tijdens kerstmarkt

Nieuws

NEEDE – Bakker Marcel Stroet uit Neede gaat tijdens de lokale kerstmarkt live bakdemonstraties geven van hippe kerstbroden. Hij bouwt een mini-bakkerij in de tent waarin de kerstmarkt plaatsvindt. ‘Ik laat niet het nostalgische kerstassortiment zien, maar producten met een modern tintje.

NEEDE – Bakker Marcel Stroet uit Neede gaat tijdens de lokale kerstmarkt live bakdemonstraties geven van hippe kerstbroden. Hij bouwt een mini-bakkerij in de tent waarin de kerstmarkt plaatsvindt. ‘Ik laat niet het nostalgische kerstassortiment zien, maar producten met een modern tintje.’

Stroet gaat onder meer de Christmas Carol bakken. Een stol met chocoladedruppels, het drankje Pina Colada, en kokos. Als afwerking haalt hij de stol door chocolade en decoreert hem met kokos. Een tweede product is het Xmas Bread. Dit is ook een variant op de stol, maar nu draait Stroet ongeveer 20 procent spijs door het deeg heen. We maken hem rond op en versieren hem met kerstdecoratie. Ook maken we Kerstplaatcake, cake met kersenvulling tussen de lagen cake. Dit kun je in elke gewenste vorm snijden.’

 

Ambacht laten zien
Via een headset en microfoon gaat Stroet de bakdemonstraties toelichten. Ook beantwoord hij vragen van consumenten. ‘Zo kan de hele tent meeluisteren. Ik wil het ambacht laten zien aan de mensen. Niemand weet volgens mij hoe een kerststol gemaakt wordt. Hoeveel handwerk er in zit. Zo krijgen mensen misschien ook begrip voor de prijs.’ Stroet zag het niet zitten om alleen producten te laten proeven. ‘Ik wilde actie, geen doodse kraam, vandaar de opzet van de mini-bakkerij.’

 

Proefbakken
Stroet neemt een oventje, kneder en werkbank mee naar de kerstmarkt. ‘We zijn nu al aan het oefenen met de apparatuur die we dan tot onze beschikking hebben. Omdat we alles live doen, moet het natuurlijk wel goed gaan. En zo’n kleine oven bakt toch anders…’

Omzet genereren
De kerstmarkt is vrijdagavond 7 december, zaterdag 8 december en zondag 9 december bij de Spilbroekhal in Neede. ‘Voor ons redelijk gunstig. Na de Sinterklaasdrukte en niet te kort voor kerst. Zo kunnen we ook nog actief bestellingen werven tijdens de kerstmarkt! Want als mensen onze producten proeven breng ik natuurlijk ook onze kerst bestellijst onder de aandacht.’

 

 

Reageer op dit artikel