nieuws

Hein Geers maakt Lekkerste Bonbon van Nederland

Nieuws

UTRECHT- Hein Geers van Huize Geers uit Tilburg maakt de Lekkerste Bonbon van Nederland. Dit is dinsdag 20 november bekend gemaakt op de Margriet Winter Fair.

Hein Geers maakt Lekkerste Bonbon van Nederland

UTRECHT- Hein Geers van Huize Geers uit Tilburg maakt de Lekkerste Bonbon van Nederland. Dit is dinsdag 20 november bekend gemaakt op de Margriet Winter Fair.

De bonbon van Hein Geers is van Peruaanse, pure chocolade (64%), met een vulling die bestaat uit witte chocoladeganache met kurkuma en een heldere, zachte ananasgelei. De winnaar: ‘Ik had de kriebels in m’n buik tijdens de prijsuitreiking. Je hoopt natuurlijk dat je wint, maar wanneer het dan ook echt gebeurt…Echt super! Ik heb de bonbon zo’n 1,5 geleden ontwikkeld. We hadden hem dan ook gewoon in de verkoop in ons bedrijf. Huize Geers verkoopt veel aan collega’s en aan horeca. De winkel is alleen vrijdagmiddag en zaterdag geopend.’
 
De tweede prijs gaat naar Gerben den Hartog van Choco Kado de Berekuil uit Ouderkerk aan de IJssel. De overige drie finalisten delen de derde plaats. Dit zijn:
– Hans Hulshof – Chocolaterie Hulshof – Eibergen
– Jan Willem Jansen – Pattisserie de Rouw – Vught
– Hans Ansems – Chocolaterie Winters – Valkenswaard
 
Publieksprijs
De publiekprijs is gegaan naar Jan Willem Jansen werkzaam bij Patisserie de Rouw uit Vught. Hij maakte een bonbon van melkchocolade met een zachte en gladde amandelmassa met daarin stukjes pinda. Daarop een laagje karamel met gezouten boter.
Tijdens de Margriet Winterfair hebben ruim 1500 bezoekers hun stem uitgebracht. De wedstrijd is een initiatief van Puratos/Belcolade.
 
Prijzen
Hein Geers – tevens werkzaam bij Damco – wint naast zijn titel ‘Lekkerste Bonbon’ een geheel verzorgde reis naar Costa Rica voor 2 personen voor een week. Inclusief een persoonlijke rondleiding op een cacaoplantage. De tweede prijs is een ingelijste oorkonde voor in de winkel en chocolade ter waarde van € 750,-. De derde tot en met de vijfde prijs: Een ingelijste oorkonde van de nominatie voor in de winkel en chocolade ter waarde van € 500,-. De titel “Publieksprijs voor De lekkerste bonbon van Nederland van 2007” is goed voor chocolade ter waarde van € 1.000,-.
 
 
Op de foto de winnende bonbon van Hein Geers.
 

Reageer op dit artikel