nieuws

Energie besparen door beter smeren machines

Nieuws

ROOSENDAAL – Door machines met betere smeermiddelen te smeren, komt er een rendabele energiebesparing én milieuwinst binnen handbereik die door de industrie nog nauwelijks wordt benut, aldus Interflon.

ROOSENDAAL – Door machines met betere smeermiddelen te smeren, komt er een rendabele energiebesparing én milieuwinst binnen handbereik die door de industrie nog nauwelijks wordt benut, aldus Interflon.
 
Het bedrijf organiseert praktische workshops over dit onderwerp.
Machines gebruiken tot 15 procent minder energie als ze gesmeerd worden met hoogwaardige smeermiddelen. Bijkomend voordeel: minder verbruik van smeermiddelen. Dit kan oplopen tot wel 80 procent.
 
Vermogen
Hoogwaardige smeermiddelen verlagen de wrijving in machines. Hierdoor daalt het opgenomen vermogen en daarmee de energiekosten. Daarbij is omschakelen op betere smeermiddelen eenvoudig. Het vereist geen investeringen en de terugverdientijd is zelden langer dan zes maanden.
 
De data voor de workshops zijn:
28 november in Ridderkerk
23 januari in Ridderkerk
20 februari in Cuyk
 
Deelname aan de workshops is gratis. Inschrijvingen kan op de website van Interflon: www.interflon.com. Interflon geeft over dit thema ook een white paper uit dat aangevraagd kan worden via telefoonnummer (0165) 55.45.11 of per e-mail: holland@interflon.com
 

Reageer op dit artikel