nieuws

Echte Bakker Van Schalkwijk: beste roomboter amandelstaaf

Nieuws

HOUTEN – Marcel van Schalkwijk uit Houten maakt de beste roomboter amandelstaaf van alle Echte Bakkers in Nederland.

Echte Bakker Van Schalkwijk: beste roomboter amandelstaaf

HOUTEN – Marcel van Schalkwijk uit Houten maakt de beste roomboter amandelstaaf van alle Echte Bakkers in Nederland.
De staven van Van Schalkwijk werden door de Gildemeester als “uitmuntend” beoordeeld. Vooral de vorm en de eeteigenschappen blonken uit. Vorig jaar won Van Schalkwijk deze competitie ook. De tweede plaats wordt gedeeld door Echte Bakker Gorter uit Edam en Echte Bakker Sjaak Doeleman uit Werkhoven.
 
De keuring
Alle Echte Bakkers van Nederland konden de afgelopen weken hun roomboter amandelstaven aan een jury van het Echte Bakkersgilde voorleggen om te bepalen hoe goed hun amandelstaaf nu eigenlijk is. Elke staaf werd beoordeeld op verschillende onderdelen, zoals vorm, structuur, afwerking, vulling en natuurlijk smaak.
 
 
Oordeel Chris Scholtens
Dit jaar was het niveau van de amandelstaven nog weer hoger dan vorig jaar. Volgens Gildemeester Chris Scholtens lag de kwaliteit in de top van de competitie erg dicht bij elkaar. De combinatie van de perfecte goudgele korst en een heerlijk volle amandelsmaak zorgde ervoor dat de staaf van Van Schalkwijk het predikaat ‘uitmuntend’ kreeg.
 
 
Werkwijze winnaar
Voor de vulling gebruikt Van Schalkwijk pure amandelspijs. Om de amandelsmaak nog beter tot z’n recht te laten komen voegt hij er een klein beetje citroenrasp aan toe. Voordat ze de oven in gaan, bestrijkt hij de staven met ei en laat hij ze even rusten zodat het deeg extra goed kan bladeren.
 

Reageer op dit artikel