nieuws

‘Delftsche bakker’ nog één keer in Monnickendam

Nieuws

MONNICKENDAM –  Sinds het ontstaan van de markt in Monnickendam staat hij er al. En komende zaterdag is hij er voor het de allerlaatste keer. De ‘Delftsche bakker’ Piet Zonderland stopt ermee na 35 jaar marktkoopman te zijn geweest, waarvan 24 jaar op de markt in Monnickendam.

‘Delftsche bakker’ nog één keer in Monnickendam

MONNICKENDAM –  Sinds het ontstaan van de markt in Monnickendam staat hij er al. En komende zaterdag is hij er voor het de allerlaatste keer. De ‘Delftsche bakker’ Piet Zonderland stopt ermee na 35 jaar marktkoopman te zijn geweest, waarvan 24 jaar op de markt in Monnickendam.

‘Deze markt is de leukste waar ik heb gestaan en ik zal het zeker missen, maar het is tijd om wat anders te gaan doen,’ zegt hij in het Noordhollands Dagblad. Naast zijn werk heeft Zonderland sinds ruim twee jaar een eigen bedrijf in schilder- en onderhoudswerkzaamheden. ‘Ik heb het altijd al leuk gevonden om in huis te klussen, dus waarom zou ik er mijn werk niet van maken?’
 
Banket
Vanaf december gaat Zonderland zich fulltime op dat werk richten. ‘De reden dat ik stop met mijn marktkraam is dat er steeds minder klandizie voor is. Ik verkoop brood en banket en dat kunnen consumenten bijna overal krijgen. Kijk alleen al naar de supermarkten die tegenwoordig zelf brood afbakken en van acht tot tien uur, zes dagen per week open zijn. Daar valt bijna niet tegen op te wegen.’
 
Zoals iedere marktkoopman zijn vaste klanten heeft, heeft Zonderland dat ook. ‘Neem bijvoorbeeld ‘ome Piet’ die iedere zaterdag in zijn scootmobiel dezelfde bestelling van soesjes, gevulde koeken en een brood kwam halen. Of bijvoorbeeld Richard, een jongen die iedere zaterdag langs kwam en een hard broodje van me kreeg. Dat maakt het werk leuk, want je krijgt toch een bepaalde binding met je klanten.’
 

Reageer op dit artikel